Zakelijk
Verzuim-ontzorgverzekering populair bij mkb
In 2020 werd de MKB Verzuim-ontzorgverzekering (VOV) geïntroduceerd. De polis was speciaal ontwikkeld voor kleine werkgevers. Vier jaar later blijkt de VOV een succes. Wat houdt de verzekering precies in en waarom kiezen zoveel mkb’ers ervoor?
Jaarruimte benutten, hoe werkt dat?
Als ondernemer kunt u belastingvriendelijk pensioen opbouwen door gebruik te maken van uw jaarruimte. Een bepaald bedrag aan inleg in uw pensioenpot is dan fiscaal aftrekbaar. Hoe zit dat ook alweer en hoe maakt u precies gebruik van deze regeling?
Bent u een schijnzelfstandige?
In 2016 werd de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) van kracht. Die moest duidelijk maken of u echt als zzp’er bij een opdrachtgever aan het werk was. Vanwege uitvoeringsproblemen werd de wet echter niet gehandhaafd. Maar nu stopt dit zogenaamde handhavingsmoratorium per 1 januari. Wat zijn de gevolgen voor u als zzp’er?
Miljoenennota 2025: Economische groei verwacht in 2025
In de Miljoenennota staat dat het kabinet werkt aan duurzame welvaartsgroei in Nederland. Een gezonde economie en florerende bedrijven zijn noodzakelijk voor de welvaart. Het kabinet zal in zijn beleidskeuzes dan ook zoveel mogelijk ruimte geven aan ondernemerschap en innovatieve bedrijven. Wat zijn de verwachtingen voor de economie in 2025?
Miljoenennota 2025: Inzetten op verduurzaming
Het kabinet wil de industrie verduurzamen, de uitstoot van CO2 verminderen en bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Welke maatregelen komen er voor elektrische auto’s en voor benzine- of dieselauto’s? En wat zijn de plannen van de overheid voor verduurzaming van bedrijven?
Miljoenennota 2025: Werk moet lonen in krappe arbeidsmarkt
Een nog altijd krappe arbeidsmarkt, schijnzelfstandigheid en arbeidsmigranten zijn belangrijke onderwerpen in de plannen voor 2025. Centraal staat dat werken meer lonend moet zijn. Welke maatregelen staan de ondernemer en zijn arbeidskrachten te wachten?
Miljoenennota 2025: Belastingen, versoberingen teruggedraaid
Het kabinet wil dat Nederland aantrekkelijk blijft voor bedrijven om zich in Nederland te blijven vestigen, te groeien en het benodigde, deskundige personeel aan te trekken. Daarvoor is een stabiel en voorspelbaar fiscaal beleid nodig. Om ondernemers tegemoet te komen, worden voorgenomen versoberingen van fiscale regelingen in 2025 grotendeels of geheel teruggedraaid.
Krappe arbeidsmarkt leidt tot meer conflicten
Zestig procent van de werkgevers heeft last van de krapte op de arbeidsmarkt. Ze kunnen maar moeilijk de juiste mensen krijgen om al het werk te verrichten. Dat leidt tot een hogere werkdruk en meer conflicten met werknemers. Hoe gaat u daarmee om?
Ondernemers welkom voor een hypotheekgesprek
Heeft u een verhuiswens en gaat uw voorkeur daarbij uit naar een koopwoning? De woningmarkt is op dit moment erg krap, maar dat wil niet zeggen dat u geen kans maakt. Want als ondernemer kunt u heel wat gemakkelijker een hypotheek krijgen dan vroeger. Wat zijn uw mogelijkheden?
AOV steeds opnieuw afstemmen op uw situatie
Als u arbeidsongeschikt raakt, wilt u er in inkomen niet of slechts weinig op achteruitgaan. Dus heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Maar het is belangrijk om regelmatig te laten nagaan of de dekking nog bij u past. Zodat u zeker weet dat u de uitkering krijgt die u nodig heeft.
Een financiële verantwoording voor uw plannen
U heeft plannen genoeg. Voor bedrijfsgroei, innovatie, verduurzaming, digitalisering of gewoon voor regulier onderhoud. Dat betekent dat u het nodige gaat investeren en daarvoor gaat u op zoek naar een financiering. Hoe pakt u dat aan?
AOV kan helpen een burn-out te voorkomen
Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluit, kunt u die voor een groot deel zelf invullen. U kunt bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid door psychische klachten wel of niet opnemen in de dekking. Nogal wat ondernemers kiezen ervoor om dat niet te doen. Is dat verstandig?